Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Zemiakovo-hubový guláš

Zemiakovo-hubový guláš

37 min 32 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

417 kcal 14g bielkovín 18g tukov 44g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula, sampiony, zemiak, paradajky, rasca, paprika-korenie, hriby, cesnak, zeleninovy-vyvar, cicer, sojova-smotana, majoranka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte olivový olej.

Len čo bude olej rozohriaty, vložte do hrnca cibuľu a 4 – 5 minút ju restujte na strednom stupni ohrevu.

Pridajte šampiňóny a zemiaky a restujte ďalších 5 minút.

Potom do hrnca pridajte paradajkový pretlak, rascu, sladkú papriku, sušené huby a cesnak, dôkladne premiešajte, zalejte vývarom a nakoniec osoľte a okoreňte.

Zmes zakryte pokrievkou a varte na strednom stupni ohrevu 15 – 17 minút, kým zemiaky nezmäknú.

Keď budú zemiaky mäkké, pridajte do hrnca cícer, smotanu a sušený majorán a všetko 5 minút povarte na strednom stupni ohrevu.

Dochuťte soľou a čiernym korením, rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte.