
Zemiakovo-hubový guláš
37 min
32 min
Jednoduché
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
417 kcal
14g bielkovín
18g tukov
44g sacharidov
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 g biele cibule (nakrájať najemno)
- 400 g šampiónov (nakrájané na štvrtiny)
- 500 g surových zemiakov typu B (nakrájať na kocky)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletej rasce
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 30 g ľubovoľných sušených húb
- 1 strúčik cesnaku (nastrúhať na jemno)
- 1200 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
- 200 g predvareného cícera (scediť)
- 120 ml sójovej smotany (môžete nahradiť 12% smotanou na varenie)
- 1 lyžička sušeného majoránu
- soľ
- čierne korenie