Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Zelená fazuľa na smotane

Zelená fazuľa na smotane

27 min 20 min Jednoduché 3 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

316 kcal 8g bielkovín 23g tukov 22g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, maslo, cibula, spaldova-muka, mlieko, smotana, muskatovy-oriesok, ocot, fazulove-struky, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Mrazené fazuľové struky nechajte rozmrznúť.

Medzitým vo väčšom hrnci na strednom stupni ohrevu rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a maslo.

Do hrnca s rozohriatym tukom pridajte najemno nakrájanú cibuľu a 3 – 4 minúty ju restujte na strednom stupni ohrevu.

Potom k cibuli prisypte 1 lyžicu špaldovej múky a restujte 1 – 2 minúty za stáleho miešania na strednom stupni ohrevu tak, aby vznikla svetlá zápražka.

Keď je zápražka hotová, ohrev stlmte na mierny stupeň, prilejte 250 ml polotučného mlieka, 120 ml smotany, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením a za stáleho miešania varte 9 – 10 minút, kým zmes nezhustne.

V momente, keď smotanová zmes zhustne, pridajte 1 lyžičku kvasného octu a fazuľové struky. Premiešajte a spoločne prevarte 3 – 4 minúty na strednom stupni ohrevu.

Hotovú fazuľu rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte.