Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Zapekané zemiaky s hubami

Zapekané zemiaky s hubami

60 min 45 min Stredná 4 porcie

Máte špajze zemiaky a v chladničke šampiňóny? Výborne, tak si upečte zemiaky s hubami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

315 kcal 11g bielkovín 13g tukov 38g sacharidov

Suroviny

zemiak, sampiony, repkovy-olej, ricotta, sojove-mlieko, cesnak, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 180 °C. Zemiaky očistíme a nakrájame na tenšie plátky.

To isté urobíme šampiňónmi.

Na lyžičke olivového oleja restujeme šampiňóny cca 5 minút. Odstavíme.

Do hrnca dáme ricottu, mlieko, soľ a čierne korenie.

Pridáme zemiaky, cesnak, šampiňóny a dobre premiešame.

Zemiakovú zmes preložíme do zapekacej misy a pečieme cca 45 minút pri teplote 170 – 180 °C.