Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Zapečené zemiaky s cuketou

Zapečené zemiaky s cuketou

75 min 60 min Jednoduché 8 porcie

Tento ľahký obed si dajú skoro všetci – vrátane vegetariánov aj ľudí s laktózovou intoleranciou. Keď je bohatá úroda, zapečená cuketa so zemiakmi je skvelý sezónny recept.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

189 kcal 6g bielkovín 12g tukov 13g sacharidov

Suroviny

cuketa, olivovy-olej, cesnak, sojova-smotana, vajce, tymian, mozzarella, sol, cierne-korenie, zemiak

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Zemiaky aj cuketu a nakrájajte na tenšie plátky.

Plátky dajte do misky, polejte olivovým olejom a pridajte roztlačené strúčiky cesnaku. Všetko premiešajte.

Plátky poukladajte tesne vedľa seba do zapekacej misy.

Misku vložte do rúry a pečte 40 – 50 minút pri teplote 180 °C.

Potom vyberte, posypte tymianom a zalejte smotanou rozšľahanou s vajcom.

Vráťte späť do rúry a pečte ďalších 10 minút.

Nakoniec posypte nastrúhanou mozzarellou a podávajte.