Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Zapečené zemiaky s cuketou

Zapečené zemiaky s cuketou

57 min 42 min Jednoduché 4 porcie

Tento ľahký obed si dajú skoro všetci – vrátane vegetariánov aj ľudí s laktózovou intoleranciou. Keď je bohatá úroda, zapečená cuketa so zemiakmi je skvelý sezónny recept.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

370 kcal 15g bielkovín 22g tukov 27g sacharidov

Suroviny

zemiak, cuketa, olivovy-olej, cesnak, tymian, mozzarella, smotana, vajce, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru rozohrejte na 190 °C.

Zemiaky očistite kefkou (nešúpte!), cuketu umyte a nakrájajte ich na plátky hrubé 2 – 3 mm. Nakrájanú zeleninu preložte do väčšej misky, pridajte olivový olej, pretlačený cesnak a sušený tymian a všetko premiešajte. Zmes podľa chuti osoľte a okoreňte.

Pripravte si zapekaciu misu (20 cm × 30 cm) a od okrajov smerom k stredu do nej striedavo vrstvite zemiakové a cuketové plátky. Keď do misky naukladáte všetku zeleninu, vložte ju do rúry vyhriatej na 180 – 190 °C a pečte 30 minút.

Medzitým si v ďalšej miske zmiešajte nastrúhanú mozzarellu, smotanu a vajcia a zmes osoľte.

Po polhodine vyberte zapekaciu misu z rúry a zeleninu v nej smotanovou zmesou zalejte. Potom vráťte misku znova do rúry a pečte ešte 10 – 12 minút pri rovnakej teplote dozlatista.