Nutrične zdravšie celozrnné cestoviny, riccota s nižším obsahom tuku a mozzarella je úžasná kombinácia, ktorá vás nadlho zasýti bez zbytočne vysokého množstva kalórií.

Zapečené cestoviny s ricottou
65 min
50 min
Jednoduché
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
574 kcal
28g bielkovín
23g tukov
65g sacharidov
Suroviny
- 300 g ľubovoľných cícerových cestovín v suchom stave (možno nahradiť celozrnnými pšeničnými)
- 250 g mozzarelly
- 200 g ricotty
- 1 lyžica olivového oleja
- 400 g krájaných paradajok v plechovke
- 1× stredná žltá cibuľa (nakrájať najemno)
- 3 strúčiky cesnaku (nakrájať na plátky)
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- čerstvá bazalka (na servírovanie)
- soľ
- čierne korenie