Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Zapečené cestoviny s ricottou

Zapečené cestoviny s ricottou

65 min 50 min Jednoduché 4 porcie

Nutrične zdravšie celozrnné cestoviny, riccota s nižším obsahom tuku a mozzarella je úžasná kombinácia, ktorá vás nadlho zasýti bez zbytočne vysokého množstva kalórií.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

574 kcal 28g bielkovín 23g tukov 65g sacharidov

Suroviny

celozrnne-cestoviny, mozzarella, ricotta, olivovy-olej, paradajky, cibula, cesnak, tymian, rozmarin, bazalka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Do hrnca napustite vodu, priveďte ju k varu, osoľte a cestoviny v nej uvarte podľa návodu na obale.

Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu a restujte cca 5 minút na strednom stupni.

Do panvice pridajte nakrájané strúčiky cesnaku a nechajte ich 2 minúty zatiahnuť.

Prilejte krájané paradajky, pridajte tymian a rozmarín, osoľte, okoreňte a nechajte 10 minút prevariť na miernom stupni.

Medzitým vyhrejte rúru na 180 °C, pripravte si misku na zapekanie s priemerom 25 cm a mozzarellu nakrájajte na väčšie kúsky.

Hotovú paradajkovou zmes zmiešajte s uvarenými cestovinami, ricottou a 1 nakrájanou mozzarellou.

Zmes s cestovinami preložte do zapekacej misy a obložte plátkami zvyšnej mozzarelly.

Misku vložte do rúry a zapekajte cca 20 minút pri teplote 180 °C.

Zapečené cestoviny ozdobte lístkami čerstvej bazalky a podávajte.