Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Zapečená brokolica

Zapečená brokolica

35 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Máme radi brokolicu. A nemusí byť len varená v pare, výborne chutí aj pečená v rúre, ktorej chuť zvýrazníte citrónovou šťavou a sušeným cesnakom. Je to výborná rýchlovka, ktorá zasýti, dodá vitamíny a minerály a dá sa kombinovať s rôznymi dipmi a omáčkami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

355 kcal 19g bielkovín 16g tukov 35g sacharidov

Suroviny

brokolica, batat, vajce, smotana, cesnak, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Väčší hrniec naplňte zhruba do 1/2 vodou. Bataty očistite a nakrájajte na cca 0,5 cm široké plátky, brokolicu umyte a rozdeľte na ružičky. Bataty aj brokolicu vložte do vriacej vody a varte na strednom stupni 2 minúty. Uvarenú brokolicu a bataty naukladajte do malej zapekacej misky.

Vajcia rozšľahajte so smotanou a prelisovaným cesnakom a touto zmesou zeleninu v zapekacej miske zalejte (20 cm × 30 cm). Všetko osoľte a okoreňte, misku vložte do rúry a pečte 15 – 20 minút pri teplote 170 – 180 °C.