Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok

80 min 55 min Jednoduché 25 porcie

Je to raz v roku, preto ho pečte s láskou. Recept na vláčneho veľkonočného baránka, ktorý bude chutiť ako od starej mamy.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

118 kcal 3g bielkovín 5g tukov 15g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, vajce, mlieko, med, prasok-do-peciva, kokosovy-olej

Postup prípravy

Bielky oddeľte od žĺtkov.

Z bielkov a štipky soli vyšľahajte šľahačom tuhý sneh a dajte zatiaľ bokom.

Do väčšej misky preosejte celozrnnú špaldovú múku, pridajte prášok do pečiva a zamiešajte.

V ďalšej miske vyšľahajte žĺtky s medom do svetlej peny a prilejte k zmesi. Dôkladne premiešajte.

Pridajte mlieko a olej a opäť dobre premiešajte.

Po lyžiciach pridávajte sneh a opatrne ho zapracujte do cesta.

Cesto premiestnite do dobre vytretej a múkou vysypanej formy na baránka.

Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 175 °C cca 55 minút.

*Použili sme keramickú formu na baránka s poklopom s dĺžkou cca 28 cm.