Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka

65 min 35 min Stredná 12 porcie

Veľká noc by sa nám nerátala bez plnky, ktorá v sebe skrýva silu mladej žihľavy. Vyskúšajte podľa nášho receptu jej celozrnný variant, ktorý krásne vonia jarou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

151 kcal 8g bielkovín 8g tukov 10g sacharidov

Suroviny

zihlava, vajce, celozrnny-chlieb, maslo, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Žihľavu sparte v horúcej vode, aby pri pečení nestratila farbu.

Žĺtky oddeľte od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte so soľou, čiernym korením a rozpusteným maslom.

Toustový chlieb nakrájajte na menšie kocky a opečte ho nasucho na panvici – stačí 5 minút na strednom stupni ohrevu.

Pripravte si pekáč (20 cm × 30 cm) a vyložte ho papierom na pečenie.

V miske premiešajte opečené kúsky toastového chleba so žĺtkami, pridajte sparenú žihľavu a nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov.

Zmes nalejte na plech a pečte 30 – 35 minút dozlatista pri teplote 170 – 180 °C.

Hotovú plnku nakrájajte na 12 rovnakých dielov.