Že bez mletého mäsa nie sú žiadne burgre? A to ste kde počuli? Ak vyskúšate tie naše zeleninové, ktoré hýria všetkými farbami, pochvália vás aj skalní mäsožravci.

Vegetariánske burgery
67 min
47 min
Stredná
6 kusov
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
539 kcal
19g bielkovín
19g tukov
68g sacharidov
Suroviny
- 100 g červené šošovky v suchom stave
- 2× stredná mrkva (2× 120 g)
- 200 g predvarených červených fazúľ
- 1× cibuľa šalotka (olúpať)
- 2 strúčiky cesnaku (olúpať)
- 1× menšie vajcia
- 1 lyžička kari
- 1 lyžička lahôdkového droždia
- 6× celozrnná žemľa
- 6 lyžíc vegánskej tatárskej omáčky (90 g)
- ½× stredne veľká červená cibuľe (nakrájať na kolieska)
- 70 g čerstvých šalátových listov
- 2× stredná paradajka (nakrájať na kolieska)
- 100 g šalátovej uhorky (nakrájať na kolieska)
- soľ
- čierne korenie