Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Vegetariánske burgery

Vegetariánske burgery

67 min 47 min Stredná 6 kusov

Že bez mletého mäsa nie sú žiadne burgre? A to ste kde počuli? Ak vyskúšate tie naše zeleninové, ktoré hýria všetkými farbami, pochvália vás aj skalní mäsožravci.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

539 kcal 19g bielkovín 19g tukov 68g sacharidov

Suroviny

cervena-sosovica, mrkva, fazula-cervena, cibula-salotka, cesnak, vajce, kari, lahodkove-drozdie, celozrnna-zitna-zemla, tatarska-omacka, cibula, salatove-listy, paradajky, uhorka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Mrkvu očistite a nastrúhajte.

Fazuľu, červenú šošovicu, šalotku a cesnak rozmixujte v mixéri.

Pridajte k mrkve.

Zmes osoľte, okoreňte, pridajte karí a lahôdkové droždie.

Nakoniec zapracujte vajcia.

Zo zmesi vytvarujte placky a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Vložte do rúry a pečte 40 minút pri teplote 190 °C (alebo na kontaktnom grile na miernom stupni 10 minút z každej strany).

Žemle rozrežte na polovice, na každú polovicu dajte koliesko červenej cibule a pár šalátových listov.

Na šalátové listy položte burger, naň ďalšiu vrstvu šalátu a nakoniec priklopte druhou polovicou žemle.