Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Vegánske tiramisu

Vegánske tiramisu

10 min 0 min Jednoduché 6 porcie

Máme dobré správy nielen pre vegánov, recept na vegánske tiramisu je tu! Ale pozor, v našej verzii tohto talianskeho dezertu žiadnu vysokopercentnú smotanu ani biely cukor nenájdete. #peciemeslaskou #peciemproradost #veganslovensko #dnesjemvegan #vegantiramisu #dnespeciem #tiramisu #bratislavaslovakia #peceniejeradost #predeti #peceniemabavi

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

550 kcal 19g bielkovín 38g tukov 34g sacharidov

Suroviny

pohankova-muka, mandle, prasok-do-peciva, stevia, mandlove-mlieko, kava, slnecnicovy-olej

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Múku, mandle a prášok do pečiva zmiešajte v miske.

Pridajte olej, stéviu, mlieko, espresso a zamiešajte.

Cesto nalejte do formy (20 x 30 cm) vyloženej papierom na pečenie, vložte do rúry a pečte 20 – 25 minút pri teplote 160 – 170 °C.

Kým sa upečie piškótové cesto, pripravte si krém. Rozmixujte tofu, šálku espressa, vanilkový extrakt, arašidové maslo a pár lyžíc vody.

Upečený korpus nechajte vychladnúť na mriežke.

Z korpusu vykrojte formičkou alebo pohárom 12 rovnakých koliesok.

Pripravte si pohár alebo cukrársku formu, na jej dno položte jedno vykrojené koliesko, potrite ho tofu krémom, priklopte druhým kolieskom a ešte raz natrite krémom.

Takto pripravte 6 rovnakých porcií a dajte chladiť na cca 1 hodinu do chladničky.

Pred podávaním každú porciu posypte kakaom.