Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Vanilkové rožteky z pohánkovej múky

Vanilkové rožteky z pohánkovej múky

35 min 15 min Jednoduché 70 kusov

Vanilkové rožteky sú nesmrteľnou klasikou, Vianoce bez nich by sa nám nerátali. Ak nahradíte bielu múku pohánkovou, vystrelíte ich do zdravšieho levelu. Vyskúšajte a podľahnite ich jemne orieškovej chuti.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

50 kcal 1g bielkovín 4g tukov 5g sacharidov

Suroviny

pohankova-muka, maslo, trstinovy-cukor, med, vlasske-orechy, vanilkovy-cukor, stevia

Postup prípravy

Zo všetkých ingrediencií okrem stévie pripravte cesto a nechajte ho do druhého dňa vychladiť.

Na druhý deň cesto ešte prepracujte rukami, aby maslo zmäklo a vytvarujte z neho valčeky. Valčeky potom rozdeľujte na ešte menšie časti, tie na krajoch zahnite do tvaru rožtekov.

Rožteky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 12 – 15 minút pri teplote 160 °C.

Rožteky obaľte v sypkej stévii. Ak stéviu nemáte, rožteky obaľte vo fruktóze alebo v jemne mletom trstinovom cukre.