Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Vanilkové rožteky

Vanilkové rožteky

515 min 15 min Stredná 50 kusov

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

71 kcal 1g bielkovín 5g tukov 5g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, vlasske-orechy, maslo, vajce, trstinovy-cukor, vanilkovy-extrakt

Postup prípravy

Do väčšej misy preosejeme múku a pridáme k nej orechy, maslo, vajcia so žĺtkom a vanilkový extrakt.

Všetky suroviny spojíme, z cesta vytvarujeme guličku a zabalíme ju do potravinovej fólie. Cesto dáme odležať do chladničky a to najlepšie do druhého dňa.

Druhý deň cesto vyberieme z chladničky, premiesime, rozdelíme na cca 8 rovnakých dielikov a z každého dielika vyvaľkáme valček.

Z valčekov odkrajujeme cca 4 cm dlhé kúsky, ktoré ohneme do tvaru rožtekov alebo použijeme formu na rožteky.

Rožteky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry na 170−180 °C. Pečieme cca 10−15 minút.

Hotové rožteky obaľujeme ešte teplé v sypkej stévii alebo napríklad sušenom ryžovom mlieku.

TIP

Ak máte doma vanilkový struk, použite namiesto vanilkového extraktu semienka z neho.