Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

35 min 25 min Jednoduché 15 porcie

Tvarohu a bielkovín nie je nikdy dosť. V tomto koláči je dostatok jedného aj druhého. Ak máte práve dnes bielkovinový deficit, s naším koláčom to hneď napravíte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

216 kcal 10g bielkovín 8g tukov 25g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, prasok-do-peciva, holandske-kakao, trstinovy-cukor, vajce, slnecnicovy-olej, mlieko, tvaroh, vanilkovy-extrakt

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 – 190 °C.

Pripravte si pekáč (30 cm × 40 cm) a vyložte ho papierom na pečenie.

Pripravte si cesto: Do misky preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, kakao a cukor a premiešajte.

Pridajte 2 vajcia, olej, 300 ml mlieka a všetko dôkladne premiešajte tak, aby vzniklo hladké cesto. To potom nalejte do pripraveného pekáča.

V druhej miske vyšľahajte tvaroh, vanilkový extrakt, 2 vajcia a 150 ml mlieka.

Tvarohovú zmes naneste lyžicou na cesto v pekáči a rozotrite ju po celom ceste tak, aby vzniklo mramorovanie – lyžicou pritom pohybujte do tvaru kríža.

Pekáč vložte do vyhriatej rúry a koláč pečte 25 minút pri teplote 180 – 190 °C.

Upečený koláč nakrájajte na 15 kusov a podávajte.