Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tvarohovo‑čokoládový dezert

Tvarohovo‑čokoládový dezert

28 min 3 min Jednoduché 4 kusy

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

262 kcal 14g bielkovín 16g tukov 14g sacharidov

Suroviny

horka-cokolada, tvaroh, med

Postup prípravy

Najprv si pripravte zmes na tmavú vrstvu. Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli* a potom ju nechajte ešte asi 2 minúty postáť.

Medzitým v miske vyšľahajte 250 g tvarohu s 1 lyžicou medu. Keď čokoláda mierne vychladne, za stáleho šľahania ju postupne primiešajte k tvarohovej zmesi a so šľahaním pokračujte, kým sa všetky ingrediencie v miske nespoja do kompaktnej hutnej zmesi.

Následne si v druhej miske vyšľahajte všetky uvedené ingrediencie na svetlú vrstvu.

Pripravte si 4 menšie poháre, do každého dajte ¼ tmavej zmesi a navrch potom ¼ svetlej zmesi. Ešte pred podávaním nechajte poháre aspoň 15 minút vychladiť v chladničke.

Pri skladovaní v chladničke dezert vydrží 3 – 4 dni.

*Na prípravu vodného kúpeľa si pripravte 2 do seba zapadajúce nádoby – najlepšie hrniec a misku (ideálne antikorovú či sklenenú). Do misky nalámte čokoládu a do hrnca nalejte vodu – iba toľko, aby sa vodná hladina nedotýkala dna misky. Vodu v hrnci priveďte do varu, potom stlmte ohrev na mierny stupeň, zasuňte do hrnca misku s čokoládou (nezabúdajte, že sa miska nesmie dotýkať vody) a za stáleho miešania nechajte čokoládu pomaly rozpustiť nad horúcou parou. Rozpustenie čokolády potrvá 2 – 3 minúty.

TIP

Ak máte v špajze horkú čokoládu a lieskové orechy, môžete navrch každej porcie dezertu nastrúhať 1 štvorček čokolády a dezert posypať lieskovými orechmi.