Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Tvarohová torta s jahodami

Tvarohová torta s jahodami

45 min 10 min Stredná 8 porcie

Odštartujte jahodové šialenstvo našou zdravou tvarohovou tortou. A leto môže začať.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

133 kcal 10g bielkovín 7g tukov 9g sacharidov

Suroviny

ovsene-vlocky, arasidove-maslo, kokosovy-olej, tvaroh, agar, stevia, stava-z-citrona, jahody

Postup prípravy

Pripravte si menšiu tortovú formu.

Na spodnú vrstvu rozmixujte ovsené vločky s kokosovým olejom a arašidovým maslom. Natlačte do formy a 10 minút pečte v rúre vyhriatej na 170 °C. Nechajte vychladnúť.

Vo väčšej miske vyšľahajte tvaroh s medom.

Do malého hrnca dajte agar a 4 lyžice vody. Nechajte 15 minút napučať. Na miernom stupni priveďte agar s vodou k varu. Pridajte 2 lyžice vyšľahaného tvarohu a nechajte chvíľku prevariť s agarom.

Zvyšok tvarohového krému zmiešajte s agarovou zmesou.

Jahody očistite, rozpoľte a spodnú časť zrežte nožom. Poukladajte do tortovej formy tak, aby reznou stranou smerovali von a tesne priliehali k forme. Do takto pripravenej formy nalejte polovicu tvarohového krému.

Zvyšné polovičky jahôd pokrájajte na menšie kúsky a navrstvite na krém. Zalejte zvyškom tvarohového krému.

Tortu nechajte tuhnúť v chladničky aspoň 5 hodín.

Tortu môžete ozdobiť plátkami jahôd.