Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Tuniakové mafiny s bazalkou

Tuniakové mafiny s bazalkou

40 min 30 min Jednoduché 6 kusov

Ak si radi pochutnávate na nadýchaných mafinoch, skúste sladký variant vymeniť za slaný. Náš recept na tuniakové mafiny s ovsenými vločkami si obľúbi celá rodina. Je plný zdravých ingrediencií, ktoré vaše telo nezaťažia, a napriek tomu si výborne pochutnáte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

185 kcal 15g bielkovín 7g tukov 16g sacharidov

Suroviny

vajce, cottage-syr, kari, cibula, tuniak, spaldova-muka, ovsene-vlocky, bazalka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

V miske rozšľahajte vajcia so syrom cottage, soľou, korením a 1 lyžičkou karí korenia.

Cibuľu nakrájajte najemno, z tuniaka zlejte šťavu a spolu s múkou a ovsenými vločkami ich pridajte do misky k ďalším ingredienciám.

Bazalku nakrájajte nahrubo a pridajte do zmesi. Všetko premiešajte.

Pripravte si košíčky na mafiny alebo formičky a naplňte ich až po okraj.

Mafiny vložte do rúry a pečte pri teplote 180 °C 25 – 30 minút. Kým ich vyberiete z rúry, vyskúšajte špajdľou, či sú dostatočne upečené.