Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Tuniak v sezamovej kruste so šalátom a medovou zálievkou

Tuniak v sezamovej kruste so šalátom a medovou zálievkou

14 min 4 min Jednoduché 2 porcie

Dostali ste chuť na rybu? Z tuniaka v sezamovej kruste budú vaše chuťové bunky skákať od radosti. Pekne šťavnatý steak z tuniaka je plný vitamínov a minerálov a v kombinácii so zeleninovým šalátom a medovou zálievkou tvorí neopakovateľnú hru farieb i vôní.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

506 kcal 40g bielkovín 32g tukov 15g sacharidov

Suroviny

tuniak, citron, sezamove-semienka, olivovy-olej, cervena-repa, rukola, polnicek, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Tuniaka osušíme papierovou utierkou. Osolíme ho, okoreníme a posypeme citrónovou kôrou.

Obidva druhy sezamových semienok zmiešame a surového tuniaka v nich dôkladne obalíme.

Panvicu s 1 lyžičkou olivového oleja rozohrejeme na vyššiu teplotu.

Tuniaka opekáme z každej strany asi minútu. Nesmie však byť úplne prepečený – v strede by mal byť úplne surový.

Tuniaka vyberieme z panvice a necháme odpočinúť.

Do väčšej misky vložíme všetky listy na šalát, v menšej miske pripravíme zálievku.

Do olivového oleja metličkou dôkladne zašľaháme med, citrónovú šťavu a balzamikový ocot. Hotovú zálievku nalejeme na listy a premiešame.

Tuniaka nakrájame veľmi ostrým nožom na tenké plátky.

Plátky tuniaka a šalát naaranžujeme na tanier a podávame.