Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tofu fašírky s červenou ryžou

Tofu fašírky s červenou ryžou

95 min 75 min Stredná 4 porcie

Skúšali sme, testovali a na svete je recept na fašírky z tofu. Vyskúšajte ho s nami. Je úplne vegetariánsky aj bezlaktózový.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

518 kcal 19g bielkovín 29g tukov 43g sacharidov

Suroviny

ryza, cervena-paprika, olivovy-olej, jarna-cibulka, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Červenú ryžu prepláchnite v studenej vode a vložte do hrnca s čistou vodou. Pomer vody a ryže je 2 : 1. Pridajte kvapku oleja a štipku soli. Na miernom stupni varte 40 – 50 minút pod pokrievkou.

Medzitým nastrúhajte tofu a mrkvu a  zmiešajte ich s vajcom, soľou a korením.

Zo zmesi vytvarujte malé fašírky (cca 6 kusov) a tie obaľte v sezamových semienkach.

Fašírky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pridajte k nim očistené polovičky paprík.

Pečte cca 12 minút.

Potom papriku nakrájajte na kocky, zmiešajte s uvarenou ryžou a podávajte s fašírkami.