Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Thajské rizoto s kokosovým mliekom a kešu orieškami

Thajské rizoto s kokosovým mliekom a kešu orieškami

45 min 30 min Stredná 4 porcie

Taliansko s príchuťou Thajska? Nič nie je nemožné. Skúste naše thajské rizoto a vychutnajte si jeho delikátnu a netradičnú sladkú chuť s nádychom kokosu. Recept je stopercentne vegetariánsky a bezlaktózový, takže sa nemusíte báť, že vám po ňom bude ťažko. Na leto ako stvorený.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

578 kcal 15g bielkovín 31g tukov 61g sacharidov

Suroviny

basmati-ryza, repkovy-olej, paprika, cervena-paprika, sol, kokosove-mlieko, spenat, kesu-orechy, limetka, cili-papricka

Postup prípravy

Prepláchnutú ryžu zalejte 2,5-násobným množstvom vody, zľahka osoľte a varte na miernom stupni domäkka.

Kešu opražte v rúre – 10 minút pri 180 °C.

Na oleji opražte na kocky nakrájanú papriku a nadrobno pokrájanú čili papričku, osoľte, pridajte kokosové mlieko a uvarenú ryžu, všetko dôkladne premiešajte.

Odstavte a pridajte nasekaný špenát, opražené kešu, limetkovú šťavu, nastrúhanú kôru z jednej limetky a zľahka premiešajte.