Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Tempeh s mrkvou a pohánkou

Tempeh s mrkvou a pohánkou

46 min 16 min Jednoduché 1 porcie

Rýchlovka, ktorá vás dokonale zasýti. Presne to sľubuje recept na údený tempeh. Ak máte rušný deň, oceníte, že chutný obed alebo večeru budete mať raz-dva

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

762 kcal 28g bielkovín 40g tukov 69g sacharidov

Suroviny

pohanka, olivovy-olej, cibula-salotka, udeny-tempeh, mrkva, rasca, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Pohánku zalejte vriacou vodou a nechajte bokom (počkajte, všetka voda nevsiakne). Ak používate pohánku lámanku, postupujte podľa návodu na obale.

V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a opražte na ňom na kocky nakrájaný tempeh.

K tempehu pridajte nastrúhanú mrkvu a opekajte 5 minút. Zmes dochuťte soľou a korením a zmiešajte s uvarenou pohánkou.