Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

55 min 35 min Stredná 12 porcie

Chystáte sa pripraviť koláč pre celú rodinu, ale ešte presne neviete, aký by mal byť dnes? Ani tentoraz vás nesklameme, máme pre vás tip na úplne luxusný tekvicový koláč.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

194 kcal 5g bielkovín 7g tukov 27g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, skorica, zazvor, muskatovy-oriesok, kypriaci-prasok, jedla-soda, vajce, kokosovy-olej, tekvicove-pyre, med, sol

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 180 °C.

Vezmeme väčšiu misu, do ktorej preosejeme špaldovú múku. Pridáme škoricu, zázvor, muškátový oriešok, prášok do pečiva, sódu a štipku soli.

Vezmeme druhú misu a vyšľaháme v nej vajcia spoločne s kokosovým olejom, tekvicovým pyré a medom.

Obsah oboch mís spojíme vareškou a miešame tak, aby vo finálnom ceste nezostali pokiaľ možno žiadne hrudky.

Cesto nalejeme do vymastenej koláčovej formy (Ø 25 cm), dáme do predhriatej rúry a pečieme 30 − 35 minút pri 170 − 180 °C.

Koláč necháme vychladnúť a potrieme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním gréckeho jogurtu s medom.

* Na prípravu 250 g tekvicového pyré potrebujeme tekvicu hokkaido s váhou cca 600 − 700 g. Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polovicu a vydlabeme z nej semienka. Nakrájame ju na kocky a tie dáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 − 180 °C cca 55 − 60 minút. Potom už len necháme tekvicu vychladnúť a rozmixujeme na hladkú kašu.

TIP

Koláč môžete posypať nasucho praženými vlašskými orechmi.