Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

45 min 40 min Zložité 4 porcie

Rozžiarte jesenné sychravé poludnie naším sezónnym receptom na krémové tekvicové rizoto. Navrchu ho ozdobte kučeravým kelom a hoblinkami bieleho čedaru. Už sa vám zbiehajú slinky?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

394 kcal 10g bielkovín 10g tukov 65g sacharidov

Suroviny

zeleninovy-vyvar, ryza, tekvicove-pyre, ricotta, prepustene-maslo-ghee, olivovy-olej, jarna-cibulka, kurkuma, oregano, chilli, sol

Postup prípravy

Vo väčšej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja. Jarnú cibuľku nakrájajte na tenké kolieska a 2minúty restujte na oleji.

Pridajte ryžu a restujte, kým ryža zosklovatie.

Do panvice pridajte tekvicové pyré, kurkumu, soľ, čili a oregano a ešte asi 5 minút restujte.

Do panvice nalejte približne 100 ml. Nechajte ryžu vsiaknuť vývar a zalejte ďalšími 100 ml vývaru. Takto postupujte so zvyšným vývarom, až kým nie je ryža uvarená (v prípade potreby môžete na dolievanie použiť aj vodu).

Do ešte teplého rizota vmiešajte ricottu a ghí a môžete podávať.