Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tekvicové pyré s mrkvou

Tekvicové pyré s mrkvou

50 min 40 min Jednoduché 4 porcie

Jesenná a zimná šeď si zaslúži trochu farieb a tie patria aj na tanier. Tentoraz vynechajte farebne nevýrazné zemiaky a ako prílohu si dajte tekvicové pyré s mrkvou. Je výdatné, zdravé a zahreje.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

211 kcal 5g bielkovín 8g tukov 28g sacharidov

Suroviny

zemiak, mrkva, tekvica-hokkaido, mlieko, prepustene-maslo-ghee, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Zemiaky, mrkvu a tekvicu očistite, nakrájajte na menšie kusy a uvarte v osolenej vode do mäkka (Potrvá to cca 40 minút).

Všetku zeleninu rozmixujte s vlažným mliekom a ghí.

Nakoniec osoľte a okoreňte.

Podávajte ako prílohu k mäsám.