Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tekvicová polievka s pohánkou

Tekvicová polievka s pohánkou

50 min 30 min Jednoduché 4 porcie

V tekvicovej sezóne vynechať polievku z tekvice hokkaido by bol hriech. Tento sezónny recept vás v sychravých dňoch poriadne zahreje a popritom výborne detoxikuje.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

184 kcal 6g bielkovín 13g tukov 11g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, mrkva, tekvica-hokkaido, pohanka, zeleninovy-vyvar, tekvicove-semienka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci rozohrejte 2 lyžice olivového oleja.

Pridajte nastrúhanú mrkvu a restujte 2 minúty.

Potom pridajte nastrúhanú tekvicu a restujte ďalších 10 minút, pridajte pohánku lámanku a

zalejte vývarom.

Priveďte do varu a varte 15 minút.

Medzitým na suchej panvici opražte tekvicové semienka.

Hotovú polievku osoľte, okoreňte, posypte tekvicovými semienkami a podávajte.