Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

75 min 45 min Stredná 4 porcie

V tekvicovej sezóne vynechať polievku z tekvice hokkaido by bol hriech. Tento sezónny recept vás v sychravých dňoch poriadne zahreje a popritom výborne detoxikuje.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

170 kcal 4g bielkovín 10g tukov 15g sacharidov

Suroviny

cibula, prepustene-maslo-ghee, tekvica-hokkaido, zeleninovy-vyvar, cesnak, muskatovy-oriesok, sol, sojova-smotana

Postup prípravy

V stredne veľkom hrnci rozohrejte topené maslo, pridajte cibuľu nakrájanú najemno a orestujte.

Po cca 5 minútach pridajte na kocky nakrájanú a očistenú tekvicu a prelisovaný strúčik cesnaku a restujte ešte 5 minút.

Tekvicu zalejte vývarom, hrniec prikryte a varte 30 – 35 minút.

Hrniec odstavte, nechajte vychladnúť. Polievku rozmixujte tyčovým mixérom na jemný krém.

Polievky ochuťte a zalejte smotanou. Zamiešajte a podávajte.