Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

30 min 20 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

254 kcal 3g bielkovín 21g tukov 16g sacharidov

Suroviny

tekvica-hokkaido, kokosovy-olej, cibula, zazvor, zeleninovy-vyvar, kokosove-mlieko, citron, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Pripravte si väčší hrniec a na strednom stupni ohrevu v ňom rozohrejte kokosový olej. Len čo bude olej rozohriaty, vložte do hrnca cibuľu a restujte ju 2 – 3 minúty na strednom stupni ohrevu. Potom pridajte tekvicu a mletý zázvor a spolu restujte ďalšie 2 minúty.

Všetko zalejte vývarom a kokosovým mliekom, pridajte soľ a čierne korenie. Hrniec zakryte pokrievkou a polievku varte na strednom stupni ohrevu 12 – 14 minút, kým tekvica nezmäkne.

Potom ju odstavte a pripravte si tyčový mixér. Do polievky pridajte kôru a šťavu z citróna a rozmixujte ju na hladký krém.

Po rozmixovaní môžete hneď podávať.

TIP

Polievku môžete pred podávaním posypať opraženými tekvicovými semienkami a čerstvou žeruchou alebo pridať lyžičku kyslej smotany.

Polievku môžete zamraziť v uzatvárateľných plastových nádobách.