Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Tekvicová nátierka

Tekvicová nátierka

35 min 25 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

114 kcal 3g bielkovín 5g tukov 16g sacharidov

Suroviny

maslova-tekvica, smotanovy-syr, tymian, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Nakrájanú tekvicu dajte do hrnca a zalejte vodou tak, aby bola ponorená a osoľte ju. Hrniec zakryte pokrievkou a priveďte do varu; potom stlmte na mierny stupeň ohrevu a varte 20 – 25 minút, kým tekvica zmäkne.

Po uvedenom čase zlejte z hrnca vodu, uvarenú tekvicu vložte do mixéra a rozmixujte dohladka. Nechajte vychladnúť. Do vychladnutého pyré pridajte smotanový syr, sušený tymian, soľ a korenie a všetko ešte raz premixujte.

Nátierku skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

TIP

Nátierku natrite na celozrnný chlieb a ozdobte tekvicovými semienkami a čerstvou žeruchou.