Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Špenátové palacinky

Špenátové palacinky

55 min 40 min Jednoduché 10 kusov

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

119 kcal 8g bielkovín 8g tukov 8g sacharidov

Suroviny

spenat, vajce, mlieko, spaldova-muka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Všetky ingrediencie na cesto – listový špenát, vajcia, soľ, korenie, mlieko a múku – vložte do stolného mixéra a rozmixujte dohladka. Cesto nechajte bokom odležať a pripravte si plnku.

Plnku pripravíte zmiešaním tvarohu, nasekanej pažítky, soli a 1 lyžičky olivového oleja.

Plnku dajte vychladiť do chladničky a pustite sa do prípravy palaciniek. Odležané cesto nalievajte naberačkou na rozohriatu panvicu (Ø 20 – 25 cm); môžete použiť olivový olej, palacinky však môžete piecť aj nasucho. Stačí, keď budete každú palacinku piecť na miernom stupni ohrevu iba z jednej strany 3 – 3,5 minúty. Že je palacinka upečená spoznáte tak, že sa začne odliepať od povrchu panvice a začnú sa na nej tvoriť veľké bublinky.

Kuraciu šunku nakrájajte na rezančeky a na panvici 3 – 4 minúty nasucho opražte.

TIP

Servírovanie: Upečené palacinky postupne prekladajte na tanier a doprostred každej palacinky naneste lyžicou plnku a posypte hráškom a opraženou šunkou. Nakoniec jednotlivé palacinky zložte do tvaru šatôčky, prípadne iným spôsobom.