Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Špenátové mafiny

Špenátové mafiny

45 min 20 min Stredná 6 kusov

Že sú mafiny plné múky? Náš recept na špenátové mafiny vás presvedčí o opaku. Ako spojivo totiž perfektne fungujú aj ovsené vločky a syr cottage. Vyskúšajte ich!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

107 kcal 10g bielkovín 5g tukov 9g sacharidov

Suroviny

spenat, kuracie-maso, vajce, cottage-syr, ovsene-vlocky, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejeme na 180 °C.

Šunku a špenát nasekáme nahrubo a dáme do misky. Pridáme rozšľahané vajcia, cottage, vločky, soľ a všetko premiešame.

Vzniknuté cesto rozdelíme do teflónových alebo silikónových foriem na maffiny (ak nemáme, použijeme papierové košíčky) a pečieme 25 – 30 minút pri teplote 170 – 180 °C.