Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Špenátové halušky s paradajkovou omáčkou

Špenátové halušky s paradajkovou omáčkou

30 min 20 min Stredná 4 porcie

Máme radi kombináciu zelenej a červenej, na tanieri poteší aj oči. Premýšľali sme, ako ju docieliť, až to vyhrali špenátové halušky zo špaldovej múky s voňavou paradajkovou omáčkou, v ktorej môžu zahviezdiť vaše domáce bylinky.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

290 kcal 16g bielkovín 14g tukov 25g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, jarna-cibulka, cesnak, lanove-semienko, paradajky, rozmarin, tymian, sol

Postup prípravy

Špenát sparíme vriacou vodou, vyžmýkame ho a nasekáme na kúsky.

Vo väčšej miske zmiešame nasekaný špenát, parmezán, vajce, múku, ricottu, soľ a topené maslo.

Vytvoríme hladké a kompaktné cesto. Ak je cesto príliš riedke, prisypeme múku, ak je hustejšie, prilejeme trochu vody.

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých urobíme dlhé úzke valčeky.

Z valčekov odkrajujeme kúsky veľké asi ako palec. Pre efekt môžeme každý kúsok ešte stlačiť vidličkou.

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme viac, ako sme zvyknutí. Do vriacej vody naraz vhodíme všetky halušky a necháme variť.

Keď vyplávajú na povrch, hneď ich vyberieme.

Vo väčšej panvici si rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Opekáme 3 – 4 minúty. Prilejeme konzervu s paradajkami, ochutíme tymianom a rozmarínom, osolíme a okoreníme. Necháme prevariť 5 minút.

Hotové halušky podávame poliate paradajkovou omáčkou. Môžeme podávať poprášené parmezánom.