Máme radi kombináciu zelenej a červenej, na tanieri poteší aj oči. Premýšľali sme, ako ju docieliť, až to vyhrali špenátové halušky zo špaldovej múky s voňavou paradajkovou omáčkou, v ktorej môžu zahviezdiť vaše domáce bylinky.

Špenátové halušky s paradajkovou omáčkou
30 min
20 min
Stredná
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
290 kcal
16g bielkovín
14g tukov
25g sacharidov
Suroviny
Ingrediencie na omáčku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1× jarná cibuľka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice ľanových semienok (možno vynechať)
- 400 g paradajok (z plechovky)
- 1 štipka sušeného rozmarínu
- 1 štipka sušeného tymianu
- 1 štipka soli
- 200 g listového špenátu
- 60 g parmezánu (nastrúhať)
- 2× vajce
- 200 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 250 g ricotty
- soľ
- 30 g prepusteného masla