Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Špenátová polievka

Špenátová polievka

45 min 25 min Jednoduché 4 porcie

K jari patrí zelená. A zelená patrí aj na tanier. Čo poviete na krémovú špenátovú polievku so smotanou? So strateným vajcom alebo údeným lososom postačí aj na ľahkú večeru. Aj vy milujete špenát? Nechajte nám v komentároch toto emoji "🌱".

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

169 kcal 7g bielkovín 6g tukov 22g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, jarna-cibulka, cibula-salotka, spenat, zeleninovy-vyvar, cesnak, majoranka, voda, sojova-smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci na lyžici olivového oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku a šalotku.

Pridajte prepláchnuté listy špenátu a restujte cca 5 minút.

Zalejte vývarom, prikryte pokrievkou a nechajte variť 10 minút.

Po 10 minútach polievku, odstavte, pretlačte do nej 3 strúčiky cesnaku a rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

Polievku dochuťte soľou a korením a zjemnite sójovou smotanou.

Podávajte napríklad so strateným vajcom alebo údeným lososom.