Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Špenátová nátierka

Špenátová nátierka

15 min 0 min Jednoduché 6 porcie

Špenát predstavuje vďačnú surovinu, ktorej úprava zaberie len pár minút. Listy špenátu obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok. Prečo ho nezaradiť aj do niečoho takého jednoduchého a lahodného ako je nátierka? V spojení s ricottou a tvarohom dostanete navyše do tela poriadnu dávku proteínu.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

47 kcal 5g bielkovín 2g tukov 3g sacharidov

Suroviny

spenat, ricotta, tvaroh, stava-z-citrona, cesnak, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Špenátové listy vložte do misky a prelejte ich vriacou vodou. Ihneď potom špenát zlejte, vytlačte z neho zvyšok vody a zmiešajte ho s ricottou, tvarohom a citrónovou šťavou (ak sa vám špenátové listy zdajú príliš veľké, posekajte ich ešte pred zmiešaním na hrubšie kusy). Do špenátovej zmesi pridajte pretlačený cesnak a na záver zmes dochuťte soľou a korením.

Hotovú nátierku skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní. Môžete ju podávať s celozrnným pečivom alebo ako dip k čerstvej zelenine.