Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Špaldové lievance s banánom

Špaldové lievance s banánom

40 min 25 min Jednoduché 14 kusov

Na večeru si môžete dať bez výčitiek aj lievance. Stačí vymeniť pár ingrediencií a zdravší variant vykúzlite raz-dva. Upečte si ho zo špaldovej múky. Keď lievance polejete čakankovým sirupom a posypete mandľami, o kilá sa báť nemusíte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

74 kcal 3g bielkovín 3g tukov 9g sacharidov

Suroviny

banan, mlieko, vajce, kokosovy-olej, spaldova-muka, prasok-do-peciva

Postup prípravy

Všetky uvedené ingrediencie vložte do mixéra a rozmixujte na hladké cesto.

Cesto nechajte 5 – 10 minút odstáť.

Potom z cesta na nepriľnavej panvici pečte lievance – 1 minútu z jednej a necelú 1 minútu z druhej strany (lievance otáčajte hneď, ako na ich povrchu uvidíte praskať bublinky).

TIP

Lievance podávajte s arašidovým maslom, banánom a sirupom.