Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Šošovicová nátierka s cesnakom

Šošovicová nátierka s cesnakom

130 min 40 min Jednoduché 4 porcie

Rozšírte si repertoár o zdravú nátierku z šošovice. Strukoviny sú zdravé, preto by mali byť vo vašej kuchyni pravidelným hosťom. Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok. A bez laktózy.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

181 kcal 13g bielkovín 3g tukov 27g sacharidov

Suroviny

hneda-sosovica, cesnak, olivovy-olej, cibula, citron, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Šošovicu zalejte vodou a nechajte ju asi na hodinu napučať. Potom ju uvarte, potrvá to asi 35 minút.

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Šošovicu nechajte vychladnúť. Medzitým zabaľte 2 strúčiky cesnaku do alobalu a pečte cca 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Potom do hrnca so šošovicou pridajte všetky ostatné ingrediencie a spolu s pečeným cesnakom rozmixujte dohladka.