Vedeli ste, že spojenie sliviek a maku je okrem lahodnej chuti aj veľmi zdravé? Je to najmä vďaka makovému oleju, ktorý zaistí, že organizmus dokáže zužitkovať čo najviac živín a vitamínov. Táto sladká maškrta je ideálna, ak máte chuť na niečo dobré a zároveň chcete niečo urobiť pre svoje zdravie.

Slivkový koláč s makom
50 min
40 min
Jednoduché
10 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
229 kcal
7g bielkovín
8g tukov
30g sacharidov
Suroviny
- 50 g trstinového cukru
- 2× vajcia (veľkosť M)
- 60 g masla (rozpustiť)
- 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 150 ml polotučného mlieka
- 150 g mandľového jogurtu (možno použiť biely jogurt)
- 1 lyžica citrónovej kôry (nastrúhať na jemno)
- 300 g čerstvých sliviek (odstráňte kôstky a nakrájajte ich na štvrtiny)
- 2 lyžice mletého maku
- soľ