Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Slivkový koláč s makom

Slivkový koláč s makom

50 min 40 min Jednoduché 10 porcie

Vedeli ste, že spojenie sliviek a maku je okrem lahodnej chuti aj veľmi zdravé? Je to najmä vďaka makovému oleju, ktorý zaistí, že organizmus dokáže zužitkovať čo najviac živín a vitamínov. Táto sladká maškrta je ideálna, ak máte chuť na niečo dobré a zároveň chcete niečo urobiť pre svoje zdravie.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

229 kcal 7g bielkovín 8g tukov 30g sacharidov

Suroviny

trstinovy-cukor, vajce, maslo, spaldova-muka, prasok-do-peciva, mlieko, mandlovy-jogurt, citron, slivky, mak, sol

Postup prípravy

Najprv vyhrejte rúru na 180 – 185 °C a plech (30 × 40) cm vyložte papierom na pečenie.

Do väčšej misky nasypte trstinový cukor, vajcia a rozpustené maslo a všetko dôkladne vyšľahajte do peny.

Do zmesi pridajte špaldovú múku, prášok do pečiva, mlieko, jogurt, citrónovú kôru a štipku soli a všetko dôkladne vymiešajte na redšie cesto.

Cesto nalejte na pripravený plech. Do cesta zľahka zatlačte vykôstkované štvrtiny sliviek a povrch cesta posypte mletým makom.

Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 – 185 °C a pečte 35 – 40 minút.

Po upečení koláč nechajte aspoň 30 minút vychladnúť.

Vychladnutý koláč nakrájajte na jednotlivé porcie a podávajte.