Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Škoricové slimáky

Škoricové slimáky

105 min 20 min Jednoduché 10 kusov

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

171 kcal 4g bielkovín 3g tukov 31g sacharidov

Suroviny

med, skorica, kokosovy-olej

Postup prípravy

Do väčšej misy dáme mlieko, roztopený kokosový olej, roztopený med, štipku soli a droždie. Odložíme nabok asi na 10 minút.

Obsah misy zamiešame a pridáme múku spoločne s vanilkovým extraktom.

Na pomúčenej doske vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

V miske zmiešame ingrediencie na náplň − med, škoricu a roztopený kokosový olej. Náplň rovnomerne rozotrieme na plát cesta, ktorý potom zrolujeme.

Z rolády krájame kolieska, ktoré ukladáme jedno vedľa druhého do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto cca na 1 hodinu kysnúť.

Medzitým predhrejeme rúru na 180 °C. V nej potom vykysnuté slimáky pečieme 15 − 20 minút pri 170–180 °C

TIP

Slimáky sú brilantné len tak. Ešte lepšie sú ale s polevou z gréckeho jogurtu. Tú pripravíte zmiešaním 200 g gréckeho jogurtu,100 g smotanového syra, 1 lyžičky medu a 1 lyžice sušeného mlieka.