Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Šampiňóny plnené kvinoou a fazuľou

Šampiňóny plnené kvinoou a fazuľou

45 min 30 min Stredná 4 porcie

Vyvážená chuťová kombinácia aj výživová hodnota. To je dnešné jedlo v skratke. Šampiňóny plnené kvinoou s fazuľou, špenátom, paradajkami a zapečené s mozarellou môžete servírovať na obed, večeru alebo ako nápadité predjedlo.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

330 kcal 19g bielkovín 16g tukov 25g sacharidov

Suroviny

quinoa, fazula, cesnak, olivovy-olej, paradajky, spenat, sol, cierne-korenie, sampiony, mozzarella

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Kvinou uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.

Vo väčšej miske roztlačte fazuľu vidličkou, pridajte uvarenú kvinou, roztlačený strúčik cesnaku, na kocky nakrájané paradajky, olivový olej a natrhaný špenát.

Zmes dochuťte soľou a korením.

Zmesou naplňte hlavičky húb, preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 30 minút.

Na posledných 5 minút šampiňóny posypte nastrúhanou mozzarellou.