Zabudnite na suché rizoto, ktoré sa nelepí. Pravé talianske rizoto je krásne krémové, rovnako ako to podľa nášho receptu so šampiňónmi. Je úplne vegetariánske a obsahuje iba nízkokalorické ingrediencie. Dupľu si môžete dať bez výčitiek!

Šampiňónové rizoto s ricottou a špenátom
65 min
50 min
Stredná
4 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
371 kcal
12g bielkovín
16g tukov
48g sacharidov
Suroviny
- 200 g celozrnnej ryže (v suchom stave)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 g špenátu
- 200 g ricotty
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 hrsť jarnej cibuľky (nasekať)
- 1 lyžica prepusteného masla
- 200 g šampiónov