Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Šampiňónové rizoto s ricottou a špenátom

Šampiňónové rizoto s ricottou a špenátom

65 min 50 min Stredná 4 porcie

Zabudnite na suché rizoto, ktoré sa nelepí. Pravé talianske rizoto je krásne krémové, rovnako ako to podľa nášho receptu so šampiňónmi. Je úplne vegetariánske a obsahuje iba nízkokalorické ingrediencie. Dupľu si môžete dať bez výčitiek!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

371 kcal 12g bielkovín 16g tukov 48g sacharidov

Suroviny

ryza, olivovy-olej, cesnak, zeleninovy-vyvar, spenat, ricotta, sol, cierne-korenie, citron, jarna-cibulka, prepustene-maslo-ghee, sampiony

Postup prípravy

V hlbokej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja.

Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku, zamiešajte a hneď prisypte všetku ryžu.

Ryžu opekajte za stáleho miešania 4 – 5 minút. Ryža po pár minútach opekania zosklovatie – v tomto momente ju zalejte približne polovicou vývaru. Počkajte, kým ryža vsiakne všetok vývar, a prilejte zvyšok. Celý čas miešajte vareškou, aby sa rizoto nepripálilo. Celý proces trvá 30 – 35 minút.

Ryžu ochutnajte a ak je ešte tvrdá, prilievajte vodu až kým sa neuvarí.

Do ryže primiešajte špenát, ricottu a citrónovú šťavu.

V ďalšej panvici rozohrejte 1 lyžicu rozpusteného masla. Šampiňóny očistite, nakrájajte na štvrtiny a v panvici sprudka opečte.

Opečené šampiňóny potom primiešajte k ryži, dochuťte soľou a korením, rozdeľte na 4 porcie a každú porciu posypte jarnou cibuľkou.

TIP

Rizoto posypte tekvicovými semienkami.