Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Šampiňónová polievka

Šampiňónová polievka

60 min 40 min Jednoduché 6 porcie

Zahrejte sa klasikou v upravenom kabátiku. Naša krémová šampiňónová polievka neobsahuje žiadnu laktózu a vďaka rastlinným variantom mlieka a smotany si na nej pochutnajú aj vegáni.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

98 kcal 3g bielkovín 5g tukov 10g sacharidov

Suroviny

jarna-cibulka, sampiony, zemiak, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, sojova-smotana, sojove-mlieko, rimsky-kmin, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Jarnú cibuľku očistite, nakrájajte nadrobno a opražte v hrnci na lyžici olivového oleja.

Pridajte očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a 5 minút ich opekajte na strednom stupni ohrevu.

Potom zalejte vývarom, pridajte očistené a na kocky nakrájané zemiaky a nechajte variť 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

Prilejte smotanu, mlieko a nechajte variť ďalších 10 minút.

Polievku odstavte, nechajte chvíľu vychladnúť a rozmixujte tyčovým mixérom.

Osoľte, okoreňte, pridajte rascu a podávajte najlepšie s celozrnným pečivom.