Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Šampiňónová polievka

Šampiňónová polievka

40 min 30 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

116 kcal 4g bielkovín 4g tukov 16g sacharidov

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibula, sampiony, salvia, zeleninovy-vyvar, ryzove-mlieko, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme prepustené maslo a speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľku (cca 5 minút). Pridáme na plátky nakrájané očistené šampiňóny so šalviou a restujeme na strednom plameni 10 minút.

Všetko zalejeme vývarom a necháme 15 minút variť pod pokrievkou.

Nakoniec prilejeme ryžové mlieko, dochutíme soľou a čiernym korením a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom.

* Šalvia lekárska sa používala v staročeskej kuchyni najmä pri príprave väčšiny druhov mäsových pokrmov. Má silnú typickú arómu a je možné použiť ju napríklad aj do šalátov.

TIP

S ryžovým mliekom bude polievka trochu sladšia než pri použití kravského mlieka.