Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Šalát s cviklou, rukolou a syrom feta

Šalát s cviklou, rukolou a syrom feta

10 min 0 min Jednoduché 2 porcie

Bez cvikly dlho nevydržíme, preto vám prinášame ďalší tip na jej využitie. Dnes zostaneme pri klasike, ktorá však nikdy neomrzí. Nakrájanú cviklu doplňte rukolou a syrom feta, ozdobte vlašskými orechmi a zrniečkami z granátového jablka, pokvapkajte olivovým olejom a balzamikom. Potom si už len vychutnávajte jedinečnú kombináciu chutí.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

532 kcal 14g bielkovín 36g tukov 36g sacharidov

Suroviny

balsamico-ocot, olivovy-olej, cervena-repa, rukola, feta-syr, vlasske-orechy, granatove-jablko, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Balzamikový ocot premiešajte s olejom a soľou.

Cviklu nakrájajte na kocky. V miske ju premiešajte s 2/3 zálievky.

Na tanieri naaranžujte lôžko z rukoly. Poukladajte naň nakrájanú cviklu, pridajte rozdrobený syr feta, orechy a semienka granátového jablka.

Celý šalát pokvapkajte zvyšnou zálievkou z balzamikového octu, okoreňte a podávajte.