Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

50 min 40 min Jednoduché 3 porcie

Dnešný recept na rizoto so šafranom, ktoré je plné vitamínov, ulahodí aj vášmu žalúdku.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

427 kcal 6g bielkovín 22g tukov 51g sacharidov

Suroviny

cibula, olivovy-olej, ryza, zeleninovy-vyvar, safran, hriby, prepustene-maslo-ghee, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájajte najemno.

V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a nakrájanú cibuľu opražte na miernom stupni (cca 5 minút).

Prisypte ryžu a opekajte ju na miernom stupni dosklovita (3 minúty).

Ryžu zalejte 1 naberačkou vývaru a pridajte šafran a huby. Varte na strednom stupni a vývar nechajte vsiaknuť.

Po naberačkách prilievajte aj zvyšok vývaru, kým ryža nezmäkne. Ak vám dôjde vývar, vystačíte si s vodou z húb alebo obyčajnou vodou.

Keď sa ryža uvarí a všetka tekutina odparí, rizoto osoľte a okoreňte.

Uvarené rizoto zjemnite topeným maslom ghí.

Všetko premiešajte, rozdeľte na porcie a podávajte.

TIP

Ak máte čerstvé huby, stačí ich opiecť osobitne na panvici a na záver pridať do rizota.