Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ryžové závitky s ovocím

Ryžové závitky s ovocím

15 min 0 min Jednoduché 4 kusy

Už sme vám predstavili viacero variácií slaných závitkov, čo poviete na túto sladkú verziu s ovocím? Ak to pre vás nebude to pravé orechové, za pokus nič nedáte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

72 kcal 1g bielkovín 0g tukov 16g sacharidov

Suroviny

mango, ryzovy-papier, mata, jahody

Postup prípravy

Jahody umyte a spolu s olúpaným mangom nakrájajte na rezance.

Misku naplňte teplou vodou, ponorte do nej plátok ryžového papiera a nechajte zmäknúť. Zmäknutý plátok opatrne vyberte, nechajte odkvapkať a rozložte na hladkú pracovnú podložku, ku ktorej sa ľahko neprichytí. Z vrchu plátok osušte papierovou utierkou.

V hornej tretine plátka vedľa seba rozložte pár lístkov mäty. Pod lístky mäty navrstvite na rezance nakrájané ovocie. Naplnený plátok zrolujte do závitku a preložte na tanier.

Rovnaký postup opakujte pri každom plátku ryžového papiera.

TIP

Hotové ryžové závitky môžete podávať s gréckym jogurtom ochuteným medom.