Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ryžové smažienky

Ryžové smažienky

60 min 45 min Jednoduché 12 kusov

Hľadáte ľahkú a zdravú prílohu k hotovému šalátu, ktorá však zbytočne nezaťaží žalúdok? Potom sú tieto ryžové smažienky presne pre vás! Keď si chcete dopriať niečo špeciálne, výborne dokážu nahradiť tradičné pečivo.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

167 kcal 5g bielkovín 4g tukov 26g sacharidov

Suroviny

zemiak, ryza, olivovy-olej, vajce, pohankova-muka, kari, rasca, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a varte v osolenej vode cca 20 minút.

Ryžu prepláchnite studenou vodou a varte podľa návodu na obale (cca 20 minút).

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Zemiaky po uvarení sceďte a rozmixujte spolu s vajcami, múkou a korením.

Nakoniec primiešajte uvarenú ryžu a dvomi lyžičkami z nej rovno na plechu vytretom olivovým olejom vytvarujte smažienky.

Smažienky pečte cca 20 minút pri teplote 170 – 180 °C.

Podávajte ešte teplé so šalátom z čerstvej zeleniny.