Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

❗Doteraz sme sa volali Jeme zdravo, teraz sme Mandimu.

Meníme názov aj vzhľad, no v jadre zostávame rovnakí, ako nás poznáte. Stále pre vás tvoríme vysoko kvalitné výživové doplnky bez zbytočnej chémie.

Viac o Mandimu

Ryžové rezance s kuracím mäsom a karí

Ryžové rezance s kuracím mäsom a karí

18 min 13 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

359 kcal 28g bielkovín 5g tukov 47g sacharidov

Suroviny

ryzove-rezance, olivovy-olej, kuracie-maso, cibula, cesnak, paprika, mrkva, kari, voda, sojova-omacka, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Najprv v hrnci uvarte ryžové rezance podľa návodu na obale. Uvarené rezance sceďte a schlaďte v studenej vode.

V panvici rozohrejte na vysokom stupni ohrevu 1 lyžicu olivového oleja. Keď bude olej rozohriaty, vložte do panvice nakrájané kuracie mäso a sprudka ho restujte na vysokom stupni ohrevu 1 – 2 minúty.

Po opečení mäsa ohrev stlmte na stredný stupeň a do panvice pridajte cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu. Všetko spoločne restujte na strednom stupni ohrevu 2 – 3 minúty.

Potom zmes osoľte, okoreňte, pridajte karí korenie, 100 ml vody a sójovú omáčku. Stlmte plameň na mierny a všetko povarte 3 – 4 minúty.

Nakoniec do zmesi pridajte ryžové rezance a krátko prehrejte. Keď sú rezance teplé, rozdeľte zmes na 4 taniere a podávajte.

TIP

Tip na servírovanie: Každú porciu podávajte posypanú bielym sezamom, nahrubo natrhaným koriandrom a najemno nasekanou čerstvou čili papričkou.

TIP: Do zmesi môžete pridať ľubovoľnú zeleninu – vyskúšajte napríklad bielu kapustu, hráškové struky alebo zelenú fazuľu.