Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ryžové kokosky

Ryžové kokosky

80 min 60 min Stredná 40 kusov

Kokosky sú známe ako jarmočná pochúťka, väčšina z nás nimi nepohrdne. Prečo si ich nevyrobiť aj doma? Stačí pár surovín a vykúzlite ich raz-dva.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

50 kcal 1g bielkovín 2g tukov 8g sacharidov

Suroviny

ryza, ryzovy-sirup, vajce, sol, struhany-kokos, sojove-mlieko

Postup prípravy

Ryžovú krupicu rozmiešajte v 500 ml vody, priveďte do varu a za stáleho miešania uvarte.

Varte cca 5 minút a v priebehu varenia v kaši rozpustite sušené sójové mlieko.

Do kaše primiešajte ryžový sirup a dajte bokom.

Medzitým rúru vyhrejte na 150 °C.

Z bielkov s troškou soli ušľahajte tuhý sneh.

Do kaše zamiešajte kokos a opatrne sneh.

Cesto naberajte lyžicou a na plechu vyloženým papierom na pečenie z neho formujte kokosky.

Pečte 50 – 60 minút pri teplote 150 °C.