Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Rýchla hubová polievka

Rýchla hubová polievka

55 min 30 min Jednoduché 6 porcie

Krémové polievky sú na jeseň dokonalým jedlom, súhlasíte? Vyskúšajte recept na rýchlu hubovú polievku.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

164 kcal 5g bielkovín 6g tukov 22g sacharidov

Suroviny

mrkva, zeler, zemiak, cibula-salotka, prepustene-maslo-ghee, hriby, zeleninovy-vyvar, cesnak, majoranka, lahodkove-drozdie, sojova-smotana, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Huby očistite a nakrájajte na menšie kúsky. To isté urobte aj s mrkvou, zelerom a zemiakmi.

Na rozohriatej panvici nechajte rozpustiť ghee a opražte na ňom na strednom stupni ohrevu najemno nakrájanú šalotku.

Potom pridajte huby (aj sušené) a zeleninu a podlejte trochou vývaru. Nechajte 5 minút podusiť.

Potom dolejte zvyšným vývarom a pridajte roztlačené strúčiky cesnaku.

Povarte 20 minút, kým zelenina nezmäkne.

Nakoniec okoreňte, pridajte majorán a smotanu. Polievku môžete aj rozmixovať.