Radi maškrtíte, ale zároveň sa snažíte udržať príjem kalórií na uzde? S naším koláčom z riccoty si nemusíte robiť z kalórií ťažkú hlavu. Je nadýchaný, ľahučký a úplne sa rozplýva na jazyku. Pohánková múka navyše nezaťažuje črevá ako múka z iných obilnín a nie je v ňom ani lyžička pridaného cukru.

Ricottový koláč s banánom a pohánkovou múkou
80 min
50 min
Stredná
16 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
181 kcal
6g bielkovín
7g tukov
21g sacharidov
Suroviny
- 2× stredný banán
- 400 g ricotty
- 3× vajce (oddeľte bielka a žĺtky)
- 2 lyžice medu
- 200 ml polotučného mlieka
- 300 g celozrnnej pohánkovej múky hladkej
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 100 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
- soľ