Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Ricottový koláč s banánom a pohánkovou múkou

Ricottový koláč s banánom a pohánkovou múkou

80 min 50 min Stredná 16 porcie

Radi maškrtíte, ale zároveň sa snažíte udržať príjem kalórií na uzde? S naším koláčom z riccoty si nemusíte robiť z kalórií ťažkú hlavu. Je nadýchaný, ľahučký a úplne sa rozplýva na jazyku. Pohánková múka navyše nezaťažuje črevá ako múka z iných obilnín a nie je v ňom ani lyžička pridaného cukru.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

181 kcal 6g bielkovín 7g tukov 21g sacharidov

Suroviny

banan, ricotta, vajce, med, mlieko, pohankova-muka, prasok-do-peciva, horka-cokolada, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 175 °C.

Jeden banán rozmixujte s ricottou, žĺtkami, medom a mliekom.

Zmes prelejte do misky a pridajte k nej múku, prášok do pečiva a všetko zamiešajte.

Čokoládu rozpustite v rúre alebo nad vodným kúpeľom a primiešajte do cesta.

Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh, ten opatrne špachtľou zamiešajte do cesta.

Cesto prelejte do vytretej a vysypanej formy (20 × 30 cm). Zvyšný banán nakrájajte pozdĺžne alebo na kolieska a rovnomerne ho rozložte na cesto.

Koláč pečte 45 – 50 minút pri teplote 165 – 175 °C.

Hotový koláč nechajte vychladnúť a nakrájajte na 16 rovnakých častí.