Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Rezy Míša

Rezy Míša

856 min 16 min Stredná 6 porcie

Kto by nepoznal rezy Míša? Pripravte si s nami zdravšiu verziu, po ktorej sa len zapráši. Jednoduchá, ale neodolateľná kombinácia čokolády a tvarohu očarí vaše chuťové poháriky. Viac netreba dodávať, pretože už len pri pomyslení na tento dezert sa vám zbiehajú slinky :)-.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

585 kcal 26g bielkovín 35g tukov 43g sacharidov

Suroviny

horka-cokolada, kokosovy-olej

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 175 – 180 °C.

Pripravte si 2 misky. Vajcia rozbite – pri rozbíjaní žĺtky a bielka hneď opatrne oddeľujte.

Do misky so žĺtkami pridajte med a olej a vyšľahajte do peny.

K vyšľahaným žĺtkom prisypte prášok do pečiva, múku a kakao a zo vzniknutej zmesi vypracujte redšie cesto.

Cesto dajte na chvíľu bokom a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

Keď je sneh vyšľahaný, pridajte ½ do cesta a dôkladne premiešajte. Potom do cesta pridajte aj druhú ½ snehu.

Pripravte si teflónovú formu na pečenie (25 cm × 30 cm).

Cesto nalejte do formy a pečte 10 – 12 minút v rúre vyhriatej na 175 – 180 °C.

Hotový korpus nechajte po upečení aspoň 35 – 40 minút chladnúť.

Medzitým si pripravte menší hrniec so 150 ml vody a na strednom stupni priveďte vodu do varu.

Kým voda zovrie, vo väčšej miske zmiešajte tvaroh, proteín a erytritol.

Potom do vriacej vody prisypte agar a povarte 30 sekúnd na strednom stupni.

Celý obsah hrnca vlejte do misky s tvarohom a všetko dôkladne premiešajte.

Krémom natrite upečený korpus a dajte aspoň na 8 – 12 hodín chladiť do chladničky.

Keď krém stuhne, rozpustite nad vodným kúpeľom čokoládu s kokosovým olejom. Na vodný kúpeľ si pripravte hrniec a sklenenú či antikorovú misku, ktorú možno zasunúť do hrnca bez toho, aby sa dotýkala jeho dna. Do hrnca nalejte malé množstvo vody (iba toľko, aby sa hladina neskôr nedotýkala dna misky) a zahrievajte tak, aby sa voda mierne varila. Medzitým dajte do misky nalámanú čokoládu a kokosový olej. Keď voda v hrnci začne vrieť, ohrev stlmte na mierny stupeň a do hrnca opatrne vložte misku s čokoládou a kokosovým olejom. Za stáleho miešania nechajte zmes pomaly rozpustiť nad horúcou parou.

Nakoniec rozpustenú čokoládu rovnomerne nalejte na krém a nechajte aspoň 1 hodinu tuhnúť.

Nakrájajte na požadovaný počet porcií a podávajte.